SIKL-SK Sentul Utama Teken Kerjasama Pendidikan

Berita Utama Humas Kesiswaan

Kuala Lumpur-SIKL: Kepala Sekolah Indonesia Kuala Lumpur (SIKL) Dr. Encik Abdul Hajar, MM dan Guru Besar SK Sentul Utama Wan Nor Azeda Binti Wan Zainal menandatangani perjanjian kerjasama pendidikan yang berlansung di Sentul, Rabu (2/9/2019) pagi.

Hadir mendampingi kepala sekolah SIKL adalah Waka Kesiswaan Nunik Heri Wahyuni, Waka Kurikulum SD Ratna Rachmawati.

Butir-butir kerjasama tersebut dikemas dalam konsep “Sijil Kerjasama Pintar” yang menyangkut berbagai kegiatan pendidikan dan sosial budaya yang bertujuan untuk meningkatkan kestabilan pendidikan dan hubungan Indonesia-Malaysia.

Seusai acara penandatanganan perjanjian kerjasama tersebut juga diadakan pertandingan catur persahabatan antar siswa SIKL yang diwakili oleh Yazzuhud Ismail Azizi Anggana (3 SD) dan Sayyif Ibrahim Gouden Hud (5 SD) dengan siswa SMK Sentul Utama. (BS)